Pastane Usulü Limonata Yapımı

 

 Merhaba Herşey Hakkında okurları bugün sizlerle birlikte pastane usulü limonata nasıl yapılır onu göstereceğim isterseniz hemen başlayalım


Malzemeler :

4 Adet Limon

500 Gram Şeker 

Rende

Kocaman Tencere

Süzgeç

2.Kocaman Tencere

4L Su

Bıçak 

Kaşık


1.Adım: Kocaman Tencere'mize 500 Gr şekerimizi döküyoruz ondan sonra Rende'mizin en küçük tarafıyla limonlarımızın kabuğunu rendeliyoruz

2.Adım: Rendelediğimiz limon kabuklarını Kocaman Tencerede şekerle bir güzel ovuyoruz

3.Adım: Sıra geldi limonun kendisine limonu elmanın kabuğunu soyuyormuş gibi yay soyun ve Kocaman Tencerede suyla şekerle ovalayın (şekeri suyun içinde çözündürün)

4.Adım: Şimdi sıra geldi 2.Kocaman Tencereye Kocaman Tenceredeki yaptığımız limonatayı süzgeçten geçiriyoruz(çekirdeklerinden vs ayrılması için)ve 2.Kocaman Tencereye aktarıyoruz

5.Adım: 2.Kocaman Tencerede olan limonatamızı kaşık yardımıyla karıştırıyoruz

6.Adım: Limonatamız artık hazır, soğuk olarak servis yapabilirsiniz Afiyet Olsun !


Not : 4L Suyun hepsini kullanın yetmezse üstüne ekleyebilirsiniz





2 yorum:

Teşekkürler en kısa sürede size döneceğiz anlayışınız için teşekkür ederiz

Herşey Hakkında ©. Blogger tarafından desteklenmektedir.