Pastane Usulü Limonata Yapımı
Merhaba Herşey Hakkında okurları bugün sizlerle birlikte pastane usulü limonata nasıl yapılır onu göstereceğim isterseniz hemen başlayalım
Malzemeler :
4 Adet Limon
500 Gram Şeker
Rende
Kocaman Tencere
Süzgeç
2.Kocaman Tencere
4L Su
Bıçak
Kaşık
1.Adım: Kocaman Tencere'mize 500 Gr şekerimizi döküyoruz ondan sonra Rende'mizin en küçük tarafıyla limonlarımızın kabuğunu rendeliyoruz
2.Adım: Rendelediğimiz limon kabuklarını Kocaman Tencerede şekerle bir güzel ovuyoruz
3.Adım: Sıra geldi limonun kendisine limonu elmanın kabuğunu soyuyormuş gibi yay soyun ve Kocaman Tencerede suyla şekerle ovalayın (şekeri suyun içinde çözündürün)
4.Adım: Şimdi sıra geldi 2.Kocaman Tencereye Kocaman Tenceredeki yaptığımız limonatayı süzgeçten geçiriyoruz(çekirdeklerinden vs ayrılması için)ve 2.Kocaman Tencereye aktarıyoruz
5.Adım: 2.Kocaman Tencerede olan limonatamızı kaşık yardımıyla karıştırıyoruz
6.Adım: Limonatamız artık hazır, soğuk olarak servis yapabilirsiniz Afiyet Olsun !
Not : 4L Suyun hepsini kullanın yetmezse üstüne ekleyebilirsiniz
Elinize sağlık en kısa zamanda deneyecegim
YanıtlaSilTeşekkürler
Sil